Kategorier
Uncategorized

Smidig relining i Villa

Vad är relining i Villa? Har ditt avlopp drabbats av återkommande stopp? Eller har din villas rörsystem helt enkelt börjat se väldigt slitet ut? Det kan i sådana fall tyda på att någonting behöver göras. När det gäller avloppssystem med omfattande renoveringsbehov finns i utgångsläget tre olika alternativ: renovering, stambyte och relining. Vilket av alternativen som är bäst beror i slutändan på vilket skick rörsystemet är i. Det sistnämnda alternativet har dock i många fall flera fördelar.

Genomför relining i en Villa

Det förekommer att villaägare byter ut eller renoverar sina avloppsstammar helt i onödan. Detta betyder i regel att stora delar av stammen byts ut. Detta innebär inte bara stora kostnader, utan också ett slöseri med resurser. Med Professionell Relining Villa förnyas rörsystemet utan att någonting byts ut. Relining är en slags renovering som går ut på att man förnyar det befintliga rörsystemet. Detta gör man genom att man sprutar in en plastfilm i rören vilket görs med tryckluft. Plastfilmen klär då rörens insida vilket gör att de blir som nya igen, rent funktionellt. Den plastfilm som används finns i två olika varianter. Sprutmetoden går ut på att man sprutar in plasten i rören. Det är den billigare varianten. Den andra metoden kallas för strumpmetoden. För den används en plaststrumpa i polyester som blåses in i rören med hjälp av tryckluft. Fördelen med den sistnämnda är att den kan användas för rör som är mer utsatta för slitage.

Relining har lång hållbarhet

Förr eller senare blir dock rörsystem såpass slitna att de måste bytas ut helt. En relining kan dock skjuta detta relativt långt in i framtiden. I många fall kan en relining hålla under flera decennier. Precis som nämndes tidigare är relining också ofta ett mer miljövänligt alternativ eftersom en sådan inte resulterar i en massa byggavfall som måste tas om hand och fraktas bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *